Nemzeti Színház

A Szeged Nemzeti Színházban a művészet és a kultúra találkozik, és izgalmas előadásokkal várjuk a látogatóinkat.

A szegedi Nemzeti Színház az egyik legfontosabb kulturális intézmény a városban. Az eredeti épületet 1883-ban adták át, ami azonban az 1880-as évek végén leégett, majd 1889-ben újra felépítették, de azóta is számtalan átalakításon esett át az évek során. Az épület neoklasszicista stílusú, monumentális homlokzattal rendelkezik, melyen dór oszlopok és timpanonok díszítik. A belső térben a barokk és a romantikus stílusjegyek dominálnak, és gyönyörű freskókkal díszített mennyezet teszi még látványosabbá a színháztermet, említésre méltó a híresen kiváló akusztikájáról.

Az épületet a 2011-es nagy árvíz is érintette, azonban sikerült gyorsan helyreállítani. A szegedi Szabadtéri Játékoknak is otthont ad, ezek nyáron zajlanak. A Nemzeti színház ma is működik, és színes kulturális programokat kínál az érdeklődőknek, klasszikus operáktól, balettektől kezdve a modern színdarabokig, beleértve a koncerteket és egyéb előadásokat.

A Szeged Nemzeti Színház több mint 150 éves múltra tekint vissza, és a város egyik kulturális jelképe. Ebben a gyönyörű épületben számos előadás és produkció kerül színpadra, melyek változatos műfajokat ölelnek fel.

A színház repertoárja rendkívül sokszínű, és mindenki számára tartalmaz izgalmas és érdekes előadásokat. Itt megtalálhatók a klasszikus drámák, komédiák, balett előadások, opera- és operett bemutatók, valamint modern darabok is. A tehetséges színészek, táncosok és énekesek összehozzák a színpadi művészet varázsát, és felejthetetlen élményt nyújtanak a nézőknek.

A Szeged Nemzeti Színház a színvonalas produkciók mellett rendszeresen rendez különleges eseményeket, fesztiválokat és bemutatókat is. Ezáltal lehetőséget biztosít a látogatóknak, hogy a legújabb művészeti trendeket és alkotásokat élvezhessék.

Amennyiben szeretnék megtapasztalni a színházi világot és részesei lenni egy kivételes előadásnak, látogassanak el a Szeged Nemzeti Színházba. Kétségtelenül élvezetes és emlékezetes élményekben lesz részük, melyek még hosszú ideig velük maradnak.

SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ 6720 Szeged, Vaszy Viktor tér 1.
KISSZÍNHÁZ  6720 Szeged, Horváth Mihály u. 3.

Központi telefonszám: 62/479-279
Kisszínház telefonszáma: 62/420-135

SZÍNHÁZI JEGYIRODA
Szeged, Stefánia 6. (a nagyszínházi művészbejáróval szemben)
Nyitvatartás:
Hétfő – péntek: 10.00 – 17.00
Szombat: 10.00 – 12.00
Vasárnap és ünnepnap: zárva.
Telefon: 62/554-714; 62/554-715; 62/554-716

www.szinhaz.szeged.hu