Makó Lombkoronasétány

A Makó Lombkoronasétány egy jó ideig Magyarország második ilyen létesítménye volt, amely az ártéri környezet és élővilág bemutatására szolgál.

Makó önkormányzata 2012-ben kezdte el fejleszteni a Maros-partot a megnövekedett idegenforgalom kiszolgálására, melynek első ütemében kalandparkot, sólya- és canopypályát alakítottak ki, majd a második ütemben építették meg a lombkoronasétányt.

Az Európai Unió támogatásával a makói és a romániai Perjámos önkormányzata közösen pályázott, melynek eredményeként egy természetközeli, fiatalokat célzó oktató központ és túraútvonal került kialakításra. A lombkoronasétány 8-10 méter magasan fut és közel 200 méter hosszú, 18 eltérő magasságú vasbeton oszlop tartja. A sétányhoz háromszintes, húsz méternél is magasabb kilátótorony is tartozik, melynek legfelső szintjéről egy negyven méter hosszú, zárt csúszdán lehet leereszkedni. A sétány kalandelemekkel és ügyességi játékokkal van ellátva, valamint pihenőhelyeket alakítottak ki a kilátással együtt, ahol élvezheti a friss levegőt és a természeti környezetet.

A lombkoronasétány egy madárátvonulási területen található, így a látogatók lehetőséget kapnak a környező természeti látnivalók és a madárvilág megfigyelésére. A sétány egyik pihenője a vöröshagymát formázza, mely a város híres zöldsége. Ez az egész Alföldön egyedülálló látványosság 2013 májusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

06 30 252 7876

Makó 46, 6900, Lombkorona Sétány