28. SZEGEDI BORFESZTIVÁL – SZEGED NAPJA ÜNNEPSÉGSOROZAT 2024.MÁJUS 16-26. 

2024. MÁJUS 16-26. 

SZÉCHENYI TÉR, DÓM TÉR, KLAUZÁL TÉR, KÁRÁSZ UTCA,
DUGONICS TÉR, BELVÁROSI HÍD, HÍD UTCA

Széchenyi tér, május 16-26.
Május 16-tól 26-ig a magyar borászok ismét Szegedre költöznek és közel 160 borász kínálja majd legfinomabb nedűit. A 28. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.
A Széchenyi téren felállított két pódium színpadon a jazz, blues és folk formációk mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról.

Kézműves- és Gasztroudvar
Klauzál tér, május 16-26.

A Klauzál téri Kézműves- és Gasztroudvarban a finom borok mellett ínycsiklandó ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat és a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak.

Kincs tér
Dugonics tér, május 16- 26.

A Dugonics téren a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep. A szökőkút körül táncházak, kisebb zenei programok és különböző bemutatók várják a kilátogatókat.

Dóm téri Kavalkád
Dóm tér, május 25-26.

A rendezvény második hétvégéjén a Dóm téren látványos koncertek nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást.
Részletes program hamarosan.

XXIII. Szegedi Hídivásár
Belvárisi híd, Híd utca május 25-26.

Szintén a második hétvégén csatlakozik a Szeged Napja Ünnepségsorozathoz az idén 23. alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Hídivásár, ahol a Belvárosi híd és a Híd utca átalakul az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjévé. Az autók és a tömegközlekedési eszközök helyét két napra átveszik a hazai kézművesek és persze a végeláthatatlanul hömpölygő tömeg.

Civil Szervezetek Utcája
Oskola utca, május 25-26.

A Szegedi Hídivásár szomszédságában a szegedi civil szervezetek legjava is kitelepül és bemutatja tevékenységét, játékokkal, interaktív vetélkedőkkel színesítve a három nap programját.
További információ és részletes program HAMAROSAN.

Forrás: Szervezők https://www.programturizmus.hu