SZŐREGI RÓZSAÜNNEP 2024. RÓZSAFESZTIVÁL RÓZSAKIÁLLÍTÁSSAL SZEGEDEN MILLIÓ-MILLIÓ RÓZSASZÁLLAL 2024.június.29-30.

Szőreg a rózsa hazája, melyet a helyiek egy rózsa fesztivállal is megünnepelnek. Ezek a napok csak a rózsákról szólnak. A kis település minden utcája, a terek, az épületek mind rózsával lesz tele és az összes helyszínt különleges rózsaillat járja majd át.

A rózsatermelők a helyszínre érkezőknek szíves örömest megmutatják a rózsatermesztés csínját-bínját. Megismerkedhetünk a méltán híres Szőreg környéki rózsaföldekkel, végig nézhetjük a földeken folyó munkákat.

Szőregen található meg a rózsamúzeum is, amely tárgyi- és írásos emlékeket is őriz a múltból. A rózsaszerető látogatókat és a szakmai közönséget is várják ezen a hétvégén. Rengeteg kiállítás, látnivaló és sok kiegészítő program várható a rózsaünnep alkalmából. A több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menetet kár lenne kihagyni!

A Rózsaünnep alkalmából a rózsa hazájában, Szőregen a termesztők minden év júniusában programsorozattal ünneplik Európa-szerte híres virágaikat.

A Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei. XXIV. Szőregi Rózsaünnep 2024. június 29-30. között.

Kulturális programok, koncertek, kiállítások, rózsaünnepi felvonulás, rózsaföld látogatás, millió-millió rózsaszál!

Legyen Ön is a Szőregi Rózsaünnep vendége. Várjuk szeretettel Önt és Családját Szőregen!