Belvárosi mozi

Ha már járt Szegeden, és szeretné látni az új dolgokat, akkor látogasson el a Belvárosi moziba, ahol két éve különleges filmtörténeti kiállítás várja, mint például korabeli plakátok, néma film, 3D-s virtuális valóság és még számos érdekesség várja az ide látógatókat.

A szegedi belvárosi mozi története több mint száz évre nyúlik vissza, amikor 1907-ben az első mozit nyitottak meg a városban. Azóta a városban számos mozihelyszín nyílt és zárt be. Az 1950-es években a Belvárosi Mozit építették, amely a rendszerváltásig üzemelt. A 90-es években a mozi bezárt és egy évtizeden keresztül üresen állt, mígnem 2004-ben a város úgy döntött, hogy felújítja és modernizálja a helyszínt.

Szeged új Belvárosi Moziját 2005-ben nyitották meg, modern berendezésekkel és technológiával, de az eredeti épület jellegzetes stílusa megmaradt. A város központjában található, kiváló helyszín a filmrajongók számára, akik szeretnék az új filmeket, de mozizni szeretnének egy kis nosztalgiázni is a múltbeli mozis élmények miatt.