Fűvészkert

A Szegedi Füvészkert története egészen 1922-ig nyúlik vissza, amikor is a város nagyvonalú ajándékként átadott 20 hektár szántóföldet az egyetemnek, hogy itt létrehozhassák a füvészkertet.

Az alapító igazgató, Győrffy István kezdeményezte a növények betelepítését, és azóta is az egyetem gondozza és fenntartja ezt a különleges helyszínt.

A füvészkert nemcsak az oktatást és a kutatást szolgálja, hanem nyitva áll a nagyközönség számára is, hogy felfedezhessék ezt a gazdag gyűjteményt. Itt rendszerezetten bemutatjuk a gazdasági jelentőségű növényfajokat, beleértve a gyógy- és fűszernövényeket, a festő-, rost- és élelmiszernövényeket. Emellett aktív szerepet vállalunk a védett növények megőrzésében is.

Egyik különlegességünk az indiai lótusz, amely már több mint 80 éve része gyűjteményünknek. Ez a csodálatos virág megtalálta ideális életkörülményeit a füvészkerti kút artézi vízzel teli tavában, és Közép-Európa legnagyobb szabadföldi populációját alkotja.

Az itt található növények sokszínűsége és szépsége garantáltan elvarázsolja Önöket. Kérjük, élvezzék a sétát, fedezzék fel a különleges növények világát és éljék át a természet csodáit a Szegedi Füvészkertben!

+36-62/544-108

fuveszkert@szte.hu

www.fuveszkert.u-szeged.hu