Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark

Az Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark egy különleges hely, amely a magyar történelem és kultúra kiemelkedő fontosságú emlékeit mutatja be.

A park központi része az Árpád-kori Magyarország történetét, kultúráját és életét bemutató múzeumfalucska, amelynek kiállításai interaktívak és érdekesek az időseknek és a fiataloknak egyaránt.

Az emlékpark területén található a Feszty-panoráma, amely a magyar történelem egyik legismertebb alkotása. Ez egy hatalmas falfestmény, amelyen az Árpád-kori magyar történelem fontos pillanatai elevenednek meg. A panoráma 120 méter hosszú és 15 méter magas, és a látogatók igazi élményben részesülnek, amikor felfedezik a részleteket.

Az emlékpark területén egyéb látnivalók is találhatók, például az Árpád-kori életmód bemutatója, a Magyar Lovasíjászat bemutatója, a Magyar Nomád Életmód Parkja és az Életfa erdője.

Az Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark az országban található legfontosabb történelmi helyszínek egyike, és kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a látogatók megismerjék a magyar történelem és kultúra legfontosabb pillanatait. Ha kirándulást tervezel Szegedről, mindenképpen ajánlom, hogy látogasd meg ezt az izgalmas és érdekes helyet.

6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68.

(0662) 275 133/ 103, 104-es mellék

info@opusztaszer.hu

www.opusztaszer.hu