Sóhajok hídja

A Sóhajok hídja is figyelemre méltó, amelyet az újjáépített város meglátogatására építettek a király és kísérete számára.

Szeged Széchenyi terénVárosháza és a Bérpalota között látható a Sóhajok hídja. A kis híd a két épület között átjáróként funkcionál, melyet a velencei híd mintájaként építettek.

1883-ban I.Ferenc József uralkodót tisztelték meg a híd létesítésével. Mindezt abból az alkalomból, hogy Ferenc József a nagy pusztítású szegedi árvíz után, meglátogatta az újjáépített várost. Ekkor a császár a Bérpalota épületében lett elszállásolva és kényelmes módon a kis Sóhajok hídján keresztül, mint egy átjárón sétálhatott át a Városháza épületébe. A Sóhajok hídja 1883-ban épült Lechner Ödön és Pártos Gyula építészek tervei alapján.

A Sóhajok hídja a Széchenyi tér egyik különlegessége. Az itt található Sóhajok hídja, amely a Szeged Városháza és a Bérpalota között található, kis híd, amely két épület közötti átjáróként funkcionál. A híd tervezésekor Lechner Ödön és Pártos Gyula építészek a velencei híd mintáját követték.

A híd története szorosan összefonódik I.Ferenc József uralkodó látogatásával Szegeden. A város az 1879-es nagy árvíz után újjáépült, és a császár 1883-ban tisztelte meg Szegedet látogatásával. A Bérpalotában szállásolták el, és a Sóhajok hídja által kényelmesen sétálhatott át a Szegedi Városháza épületébe. Ez volt az alkalom, hogy a funkcionális szerepet játszik, és azóta is az a célja, hogy az épületek közötti átjárást első hídon keresztül.

Remélem, élvezik az időtöltést Szegeden, és a Sóhajok hídja emlékezetes élmény marad Önök számára!

Ha szereti az építészetet, ne hagyja ki Szegeden a Klauzál teret és a Kárász utcát, a város fő sétálóutcáját, ahol a 19. században felépült paloták versengő stílusirányzatai között találhatók klasszicista, eklektikus és szecessziós épületek.